Kolegji Universitar “Pavarësia Vlorë” në kuadrin e aktiviteteve të Departamentit të Inxhinierisë Informatike organizoi Turneun e VII-të të Shahut. Ky aktivitet ngjalli mjaft interes tek të gjithë dashamirësit e këtij sporti duke shënuar një numër të konsiderueshëm pjesëmarrësish. Të pranishëm ishin sportdashës dhe specialistë të grupmoshave të ndryshme, të cilët i dhuruan...

Qendra Kërkimore për Shkencat Humane, pranë Fakultetit të Ekonomisë dhe Shkencave Shoqërore, ka organizuar Konferencën Shkencore Rajonale: “Zgjerimi i rolit të gruas për zhvillimin tërësor të shoqërisë”.
Qëllimi i kësaj konference përtej objektivave të kërkimit shkencor, ishte edhe zgjerimi dhe shtrirja e urave të bashkëpunimit me të gjithë aktorët dhe faktorët lokal.
Në këtë konferencë u paraqitën 37 punime shkencore të grave të cilat vijnë nga profile të ndryshme profesionale duke i ndarë në disa panele si gra nga politika lokale, gra nga politika qendrore, gra nga administrata publike, gra drejtuese të institucioneve, gra mësimdhënëse, publiciste, shkrimtare si dhe gra në fushën akademike.

FOTO GALERI

Në kuadrin e këshillimit të karrierës pedagog dhe studentë të Kolegjit Universitar “Pavarësia Vlorë” vizituan maturantët e shkollave të mesme publike dhe jopublike në qytetin e Vlorës. Maturantët u njohën me strategjinë, misionin, vizionin dhe programet e studimore të Kolegjit Universitar “Pavarësia Vlorë”

FOTO GALERI

Në datën 22 shkurt 2018, në ambjentet e Kolegjit Universitar “Pavarësia Vlorë” u shfaq monodrama “Performanca”, një vepër e Odise Kotes  e performuar  dhe përshtatur nga aktori dhe producenti  i talentuar  Marsias Lila. Trama moderne e kësaj monodrame  shfaqi  një mesazh dhe interes  të jashtëzakonshëm tek të gjithë pjesëmarrësit.

FOTO GALERI