Në kuadër të aktiviteteve akademike, kërkimore dhe shkencore, në ambientet e Kolegjit Universitar “Pavarësia Vlorë”, më datën 28.03.2017, u mbajt një leksion i hapur me studentët dhe stafin akademik të Departamentit të Drejtësisë dhe Shkencave Politike. Lektori i ftuar ishte z. Arlind AHMETAJ ...

Kolegji Universitar “Pavarësia Vlorë” dhe Universiteti “La Sapienza”, Romë kanë nënshkruar një Marrëveshje Bashkëpunimi. Qëllimi i kësaj marrëveshje është që të vendosi lidhje bashkëpunimi midis dy institucioneve të arsimit të lartë, në nivel Departamenti e Fakulteti. Objektivat e marrëveshjes konsistojnë në organizimin e konferencave dhe seminareve të përbashkëta,

Fate Velaj,  Koordinator për Marrëdhëniet me Jashtë dhe Projekteve në Kolegjin Universitar "Pavarësia Vlorë", vlerësohet nga prestigjozja italiane "La Repubblica" duke i dedikuar Fates një faqe të tërë http://www.repubblica.it/solidarieta/immigrazione/2017/03/10/news/chi_ce_l_ha_fatta-160249624/

Në kuadrin e “Kornizës Shqiptare të Kualifikimeve” u mbajt sot një workshop në ambjentet e Tirana International Hotel e organizuar nga Ministria e Arsimit dhe Sportit (MAS), Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë(MMSR), Agjensia Kombëtare e Arsimit, Formimit Profesional dhe Kualifikimeve (AKAFPK) dhe Fondacioni Europian i Trajnimit (ETF).